Over de studio

bezoekadres
Zuidlarenstraat 57 / 0.02
2545 VP Den Haag

contact
info@studioleonthier.nl
+31 (0)70 3584000
Studio Leon Thier / Architectuur / Interieur heeft een brede ervaring in het ontwerp en de realisatie van allerlei projecten: klein en groot, van interieur tot complexe gebouwen en stedelijke opgaven.

Onze ambitie is om ruimte te maken voor mensen, met hun dromen. Soms tegenstrijdige gegevens combineren wij tot verrassende concepten. Ons werkterrein is nieuwbouw, transformatie van bestaande gebouwen en hun omgeving en interieurontwerp.
Wij werken van het grote idee tot in detail, met een passie voor licht en ontmoetingsruimten, steeds om een vitale en duurzame leefomgeving te realiseren. De compacte Studio werkt samen met collega-architectenbureaus, waardoor de realisatie van de projecten voor onze opdrachtgevers gewaarborgd is.

Leon Thier
Architect / Interieurarchitect Directeur

Bouwen zie ik als onderdak geven aan cultuur: ruimte maken voor menselijke activiteit en decor voor ontmoeting en dromen. Mijn lange ervaring als architect van gebouwen, omgeving en interieur, zet ik in samen met een groep getalenteerde medewerkers. Onbevangen met opdrachtgevers in gesprek aan de ronde tafel en samen op zoek naar wezenlijke vragen, die vaker een onverwacht antwoord krijgen: ontdekken van architectuur.
Ik geniet van het snel combineren van tegenstrijdige gegevens tot verrassende concepten. Geef er mijn eigen draai aan en praat al tekenend. Lok daarmee reactie uit. In mijn architectuurhandschrift zijn detail en totaal onderdeel van een vitale leefomgeving. Gebouwen met een hart. Ontwerpen met een passie voor licht. 

Opdrachtgevers

Alle soorten opdrachtgevers zijn ons even lief.
Of het nu gaat om grote opdrachtgevers zoals overheidsinstellingen, bedrijven, woningbouwcorporaties, ontwikkelaars en beleggers, we hebben in de loop der jaren voor allemaal graag gewerkt. Ook voor particuliere opdrachtgevers zetten we ons beste beentje voor. Wij zien het als een kunst om ons ontwerp zo te maken dat het boven verwachting is en de opdrachtgever trots is op het eindresultaat.
 

Romano van den Dool
Bouwkundige

Na het afronden van het vwo ontdekte ik dat ik wilde doen wat ik als kind al het liefste deed: Bouwen. Bouwen is eigenlijk iets heel bijzonders. Een proces waarbij met elkaar een ruimtelijke behoefte wordt omgezet in een idee, waarna dat idee wordt omgezet in realiteit. Naarmate het proces vordert, wint het idee steeds aan detail: De bouwkundige structuur wordt bepaald met het oog op de gebruiker, knooppunten worden uitgewerkt met oog voor detail, materialen worden gekozen met het oog op het creëren van prettige ruimten. Het idee volgroeit. Tijdens dit groeiproces hecht ik veel waarde aan samenwerking en probeer ik creativiteit te combineren met techniek. Ik geniet ervan om zo een schakel te kunnen zijn in dit prachtige proces: Bouwen.

Stageplaats
Architectuur/Interieur

Je werkt mee aan projecten in het ontwerpstadium. Je werk bestaat uit uitzoeken en tekenen van ontwerponderdelen en het maken van 3D presentatietekeningen.
Ook werk je mee aan het maken van presentatieboekjes.
Je bent bezig met een HBO of WO opleiding in architectuur of interieur.
Je beheerst de computerprogramma’s Archicad en/of Revit, Photoshop, Illustrator en Indesign.
Je zal worden begeleid door Rigobert Nivillac (architect) of Floor Thier (interieurarchitect).
De stagevergoeding is conform de CAO voor architectenbureaus en het NVOB.
Stuur je portfolio naar info@studioleonthier.nl en wij nemen contact met je op.

Stageplaats
Public Relation

Je werkt mee aan de Public Relations van de Studio. Je leert de website bij te houden en werkt mee aan het maken van presentatieboekjes van ontwerpen. Je maakt af en toe een inzending voor een Europese aanbesteding of een andere acquisitie.
Je denkt mee over het positioneren van het bureau in de markt.
Je zal worden begeleid door Floor Thier (interieurarchitect) of Emma Tanis (PR medewerker).
Je bent bezig met een HBO opleiding in commercieel of cultureel management of een vergelijkbare opleiding.
Je beheerst de computerprogramma’s Microsoft office,en Indesign.
De stagevergoeding is conform de CAO voor architectenbureaus en het NVOB.
Stuur je portfolio naar info@studioleonthier.nl en wij nemen contact met je op.

Werkterrein

Studio Leon Thier werkt aan allerlei soorten gebouwen en interieurs. Elke opgave wordt snel geanalyseerd. We verkennen wat het programma en de ambitie is van de opdrachtgever.
In een sterk concept brengen we alle wensen bij elkaar. Daarna verbeelden we het idee en wordt het verder uitgewerkt en gedetailleerd. We tekenen in een driedimensionaal tekenprogramma zodat de opdrachtgever snel ziet wat er is bedacht. 

Floor Thier
Interieurarchitect

Als kind van een architect ben ik opgegroeid met architectuur. Ik ging graag mee een kijkje nemen op de bouwplaats of op pad naar een bijzondere villa of  kerkje.
Mijn interesse voor architectuur bleef en na het afronden van een management opleiding behaalde ik in 2010 mijn diploma Interieurarchitectuur aan de Kunstacademie in Den Haag.
Het creatief zijn combineer ik met persoonlijke en eigenwijze ontwerpen. Ik ben kritisch en perfectionistisch in mijn vormgeving en houd van een tikkeltje lef.
Naast het werk op Studio Leon Thier run ik met enthousiasme, samen met een studiegenote, ook een eigen interieurstudio: Studio Left.

Netwerk
Sterk door samenwerking

De Studio koppelt de ruime ervaring van Leon Thier aan jong talent. Door projectgerichte samenwerking met deze partners is onze Studio zeer flexibel en naar behoefte uitbreidbaar.

Samenwerking met Studio Left, Den Haag
Voor interieuropgaven werken we samen met StudioLEFT uit Den Haag.
Studio Left wordt gevormd door Floor Thier en Evelyne Lankhorst.
Floor heeft tevens een vaste baan bij Studio Leon Thier

Samenwerking met HET architectenbureau, Naaldwijk
Sinds 2013 werkt de Studio regelmatig samen met HET architectenbureau uit Naaldwijk.
Beide bureaus vullen elkaar goed aan en met deze combinatie kunnen we opgaven van allerlei aard verwerven, ontwerpen en uitwerken.

Samenwerking met Architecten en | en, Eindhoven
Met Architecten en | en werken we op dit moment samen aan de nieuwbouw voor de Middelbare school Het Augustinianum in Eindhoven.

Freelance medewerkers
Regelmatig wordt ons vast Studio team versterkt door Freelance medewerkers. 
Architecte Kelly Otter werkt regelmatig mee aan diverse projecten.

Bijzondere interieurprojecten
Voor bijzondere interieurprojecten werken wij samen met Thier&VanDaalen, material, interior&furniture design.
 
Andere bureaus
Andere architectenbureaus waar we mee samen werkten in projecten zijn:
No Label, Rotterdam
MoederscheimMoonen Architects, Rotterdam
Broekbakema, Rotterdam
Döll architecten, Rotterdam
Voor grote projecten laten we ons versterken door grote (teken)bureaus
HTV bouwtechniek
Arcadis 
 

Hans Lindeman
Adviseur

Architecten zijn rare mensen, enerzijds soms wat dromerige en afwezige types die bol staan van creativiteit en onbegrensde ideeën en anderzijds professionals die moeten presteren binnen een keurslijf van regelgeving, budgetten, planningen en bouwpartners met zeer uiteenlopende belangen. Voor de belangrijkste mensen - de gebruikers van gebouwen - maken die rare mensen toevallig wel het verschil tussen een gewoon gebouw of een gebouw waar je blij van wordt. Mijn missie is om de architecten van Studio Leon Thier te ondersteunen bij dat blij maken van de gebruikers, bezoekers, werknemers, leveranciers en alle andere mensen die te maken krijgen met de gebouwen waaraan wij hebben gewerkt.

Rigobert Nivillac
Architect / projectleider

Architectuur zie ik als een complexe puzzel van relaties; de relatie tussen het gebouw en de gebruiker, de (on)bebouwde omgeving en de materialisering. Voor elk project is het dan ook weer een uitdaging om deze puzzelstukjes logischerwijs in elkaar te laten vallen.D oor mijn bouwkundige achtergrond zet ik tijdens het gehele  ontwerpproces mijn bouwkundige kennis in om met de techniek de architectuur te versterken.
Samen met mijn collega’s zoek ik binnen de studio naar de juiste balans in toepassing van kleur, vorm, materiaal en (dag) licht. Ik beeld mezelf tijdens het project dan ook voortdurend in hoe het ontwerp gebruikt zal worden en hoe de sfeer zal zijn. 
Voor mij is architectuur beleving.

BIM

De Studio tekent met driedimensionaal tekenprogramma's in een 3D BIM-model. Dit 3D BIM-model kan worden uitgewisseld met de partners. Vanuit iedere discipline zoals constructie, installatie en kosten, kan het model onderling worden gecheckt en informatie worden toegevoegd. Om de ideeën te verbeelden maken we 3D Renders uit het model, opgewerkt in Photoshop. Maar ook met snelle handschetsen brengen we concepten en onderdelen in beeld.

Diane van den Dop
Administratief medewerkster

Wat me vooral treft is dat architecten in hun ontwerpen verbanden leggen tussen het gebouw en de details. Dat, uit respect voor bestaande elementen, zoals een prachtige boom die behouden moeten blijven, het gebouw op een mooie en inventieve manier kan worden aangepast. Of, door plaatsing van ramen in een schoolgebouw, leerlingen respect voor elkaar wordt bijgebracht, doordat ze elkaars bezigheden kunnen zien.
Ik houd me voor de Studio bezig met administratieve, financiële en facilitaire werkzaamheden.

Stageplaats
Archivering

Je werkt mee aan het analoog en digitaal archiveren van de projecten. Je mag meedenken over verbeteringen en stroomlijnen van het systeem en de digitale ordeningsstructuur van de gegevens. Je werkt ook ‘hands on’ aan  het archief.
Je zal worden begeleid door Rigobert Nivillac (architect) en een freelance medewerker op het gebied van bureauorganisatie.
Je bent handig in OS X (Apple) computersystemen.
Je bent bezig met een MBO of HBO opleiding in archivering.
De stagevergoeding is conform de CAO voor architectenbureaus en het NVOB.
Stuur je portfolio naar info@studioleonthier.nl en wij nemen contact met je op.