Hoogste punt Frank is een Binck!

Frank is een Binck heeft in juni 2023 het hoogste punt (ongeveer 75 meter) en het laagste punt bereikt (de 235 meter diepe warmte koude opslag).
Vanaf eind 2021 is Stebru bezig met de ruwbouw. De verwachting is dat begin 2024 de 205 woningen, parkeergarage, commerciële ruimte, horeca en daktuin worden opgeleverd. Eigenaar Vesteda gaat het project verhuren. 

Feestelijke opening Fruitweg

09 mei 2022
Wethouder Arjen Kapteijns (Sociale zaken en Werk) heeft vandaag de nieuwe locatie van de gemeente Den Haag aan de Fruitweg geopend. Den Haag Werkt en de diensten SZW en OCW zijn per 2 mei jl. verhuisd van de Binckhorstlaan en Slachthuisplein naar het gebouw aan de Fruitweg. Het geheel vernieuwde gebouw is een van de meest duurzame kantoorgebouwen van Den Haag.

   Bekijk artikel

Hoog bezoek Campus Den Haag

29 maart 2022
Nooit gedacht dat premiers Rutte en Trudeau samen op de door ons ontworpen tafel zouden zitten!

'Ovonde' Loosduinen

23 februari 2022
Het kruispunt Monsterseweg/Loosduinse Hoofdstraat Kijkduinsestraat heeft een aantal onveilige plekken voor fietsers. Leon Thier legt aan wethouder van Asten zijn idee uit om het kruispunt veiliger te maken met een ovale rotonde, een zogenaamde ‘Ovonde'. De wethouder nam het voorstel geïnteresseerd in ontvangst. 

De transformatie van de Fruitweg 17 is in volle gang!

23 oktober 2020
Eind juli is er begonnen met het stripwerk, waarna de opbouw kan beginnen.
De industriële uitstraling en het vele natuurlijke daglicht is in deze fase goed te zien en speelt in ons ontwerp ook een belangrijke rol.
Diverse diensten van de Gemeente Den Haag zullen zich hier na de verbouwing gaan vestigen.

Het Zuiderpark in 's-Hertogenbosch is door de NS benoemd als een van de leukste stadsparken van Nederland!

2 juli 2020
De bijbehorende, door Studio Leon Thier ontworpen, parkeergarage onder het water met een voetgangersbrug richting de stad en het park biedt een goede uitvalsbasis voor een dagje 's-Hertogenbosch.

Een ontwerp in samenwerking met MTD Landschapsarchitecten (openbare ruimte) en van Roosmalen van Gessel e.p. (renovatie vestingwerken).

KAP verkent Nederland

26 februari 2020
Vorige week hadden wij een leerling van Kolegio Alejandro Paula (KAP) uit Willemstad, Curaçao op bezoek. Hij wil graag Bouwkunde gaan studeren en liep daarom een dag met onze collega Rigobert mee. Vanuit zijn eigen Curaçaose achtergrond kon hij de leerling veel vertellen over het studeren en werken in Nederland. 
 
Wij hopen je snel als bouwkundige te zien Jonathan!

Singelgrachtgarage-Marnix Amsterdam

12 juni 2019
De gemeente Amsterdam heeft TBI-onderneming Mobilis B.V. geselecteerd voor het ontwerp, de bouw en het onderhoud van de Singelgrachtgarage-Marnix. Studio Leon Thier maakte als architect deel uit van het ontwerpteam en zal het ontwerp voor de parkeergarage onder de stadsgracht verder uitwerken. De start van de bouw staat gepland voor eind 2020 en de garage is begin 2024 gereed.

Met de komst van deze parkeergarage kan de gemeente in de nabije toekomst versneld parkeerplekken op straat opheffen. Het besluit voor de bouw van de Singelgrachtgarage past in de ambitie van het college om de binnenstad van Amsterdam zoveel mogelijk autovrij te maken, de grachtengordel deels parkeervrij en woonstraten parkeerluw.

Kwaliteitsverbetering openbare ruimte
Ruimte maken kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door het verhogen van de parkeertarieven of het verminderen van het aantal parkeervergunningen. Eén van de maatregelen voor een autoluwe binnenstad is de bouw van de Singelgrachtgarage-Marnix waar over enkele jaren zo’n 800 auto’s onder de grond kunnen staan. Huidige bovengrondse parkeerplaatsen in de buurt worden verplaatst naar ondergronds waardoor meer ruimte ontstaat op straat. Ruimte die ten goede komt aan groenvoorzieningen, voetgangers, spelende kinderen en fietsers. De Singelgrachtgarage is de tweede garage binnen Amsterdam die gebouwd wordt onder een gracht. In 2018 is de Albert Cuypgarage in de Pijp geopend. In de naastgelegen Frans Halsbuurt is een groot deel van de parkeerplekken opgeheven en krijgt de openbare ruimte een kwaliteitsimpuls.
 
Locatie
De garage komt in het deel tussen het 2e Marnixplantsoen en het Marnixbad (in Centrum) en tussen de 2e Hugo de Grootstraat en het Frederik Hendrikplantsoen (in West). Circa 80% van deze parkeergarage is bedoeld voor vergunninghouders. Met het oog op de toekomst wordt 10% van de plekken voorzien van elektrische laadpalen. Ook wordt in het ontwerp van de garage rekening gehouden met de mogelijkheid om dit aantal uit te bereiden naar 100%.

Contouren van de uitbreiding van Tiliander zichtbaar!

12 december 2018
De start van de bouw is in Tilburg inmiddels gestart en contouren van de uitbreiding zijn al goed zichtbaar.
De bijzondere nissen die kenmerkend zijn voor de vrijeschool architectuur van het gebouw zijn goed te zien aan de vloer en de Barten Groep is intussen ook begonnen met het uitzetten van de wanden.

Wijnhavenkwartier wint architectuurprijs de Nieuwe Berlagevlag!

20 februari 2018
Het Wijnhavenkwartier, gelegen aan de Turfmarkt in Den Haag, is één van de grootste transformatieprojecten in Nederland waarbinnen de nieuwe functies van de universiteit, horeca en wonen als vanzelfsprekend zijn ingepast.
De combinatie van functies brengt levendigheid in de stad.

De jury prees het integrale ontwerp waarin architectuur en interieur samen komen. Een ontwerp van stoel tot stad!
“De afstemming van het interieur op het exterieur en het gebruik is bewonderenswaardig zorgvuldig”, aldus de jury.

Zie www.haacs.nl voor het gehele juryrapport.

Studio Leon Thier architecture / interior mmv StudioLEFT: Interieur Campus Den Haag Universiteit Leiden
Geurst&Schulze architecten: Transformatie en casco Universiteit

De Architectuurprijs de Nieuwe Berlagevlag is een initiatief van het Haags Architectuur Café (HaAC) en de BNA in Den Haag.

Start van het nieuwe schooljaar in een nieuw gebouw!

30 augustus 2017
De leerlingen van het Augustinianum startten dit schooljaar in hun nieuwe schoolgebouw!

Dag van de Architectuur 2017

Van Ambterarenstad naar Kennisstad is het thema voor de Dag van de Architectuur in Den Haag.
In Campus Den Haag vindt u het centraal informatiepunt.
Benieuwd waarom Universiteit Leiden zich in Den Haag heeft gevestigd of wilt u meer weten over het ontwerp concept? Tijdens de Dag van de Architectuuur op 20 mei geeft Leon Thier een lezing op de 'Spaanse Trappen' in de Campus en gedurende de dag geven wij samen met StudioLEFT rondleidingen. 

Opening studenten Campus Den Haag Universiteit Leiden

30 januari 2017
Vandaag kregen studenten voor het eerst college in Campus Den Haag!
Het college werd geopend door Rector magnificus Carel Stolker en Wethouder Ingrid van Engelshoven.

Belangstelling van Minister Blok en Wethouder Revis voor ons project 'Frank is een Binck'

3 oktober 2016
Maandag 3 oktober kwam een delegatie van Rijk en Gemeente op bezoek bij de transformatieplannen voor de Binckhorst in Den Haag.
Veel belangstelling was er voor ons project om de beroemde jeugdherberg van architect Van Klingeren te herbouwen aan de Binckhorsthaven.
Met een terras aan het water, horeca en hotel-lofts zal dit gebouw het nieuwe beeldmerk worden aan de nieuwe entree van de Binckhorst.
Het plan bevat verder een hal geinspireerd op de voormalige fabrieken in het gebied, met ruimte voor Start-Up bedrijven, die zich mettertijd in de hoogte van de hal kunnen uitbreiden.
Integratie met ca 200 loftwoningen zorgt ervoor, dat deze plek in de Binckhorst een levendige buurt zal worden. Het parkeren is spectaculair opgelost door twee parkeerlagen, die starten op 7m hoog,met een hellingbaan bereikbaar.
Het plan is een ontwikkeling van STEBRU Transformatie en we werken samen met HVE architecten en De Mannen van Schuim aan het project.

Dag van de Architectuur 2016

Bezoek het Wijnhavenkwartier tijdens de Dag van de Architectuur op 4 juni! 
De voormalige ministeries van Veiligheid en Justitie en Binnenlandse Zaken in de Haagse binnenstad worden herontwikkeld, dit is momenteel het grootste transformatieproject van Nederland.
In de gebouwen aan de Turfmarkt en Schedeldoekshaven komen een vestiging van de Faculteit Campus Den Haag (Universiteit Leiden), woningen en commerciële ruimten. Benieuwd hoe Campus Den Haag eruit komt te zien? Wij leiden u graag rond!

Transformatie Ockenburgh: van grootschalige plannen naar geliefde ontmoetingsplek

27 november 2015
Aan de onlangs ingezette transformatie van villa Ockenburgh ging een lange historie vooraf, lees het artikel geplaatst door het Haags Architectuur Café.

Bouw je eigen Kinderstad!

19 oktober 2015
Tijdens de Kinderboekenmarkt 2015 in Zuid '57 bouwden kinderen in onze studio aan hun eigen kinderstad.
Er waren veel creatieve ideeën en het eindresultaat is een prachtige kleurrijke stad vol bijzondere bouwwerken!

Transformatie in volle gang!

De ontwikkeling van het Wijnhavenkwartier is in volle gang!
Studio Leon Thier maakt het interieurontwerp voor Faculteit Campus Den Haag, Universiteit Leiden, die zich in het gebouw zal vestigen.

Architect Wijnhavenkwartier: Geurst&Schulze Architecten
 

Pop up restaurant van start in Buitenplaats Ockenburgh

In het weekend van 12 en 13 september opende Brasserie Ock voor de eerste keer haar deuren tijdens de Open Monumentendag!

De opening werd verricht door wethouder Joris Wijsmuller. Circa 2000 mensen bezochten Buitenplaats Ockenburgh tijdens dit weekeinde.

Parkeergrage St.-Jan geopend!

Op 21 juli 2015 werd parkeergarage St.-Jan in
's-Hertogenbosch feestelijk geopend door wethouder Jan Hoskam. 
Direct na opening werd de garage als eerste garage in Nederland onderscheiden met een ESPA Gold Award, een onderscheiding van The European Parking Association op het gebied van veiligheid, kwaliteit en klantvriendelijkheid.

Wij zijn bijzonder trots!

Blogger enthousiast na bezoek aan parkeergarage

7 juni 2015
Blogger Niels van Elmpt schrijft op zijn blog RoPStAr enthousiast over zijn bezoek aan parkeergarage Sint Jan in Den Bosch. Een bezoek aan een parkeergarage? Hij was zelf ook verbaasd en schreef hier het volgende over: "Een project waar ik al langer naartoe wilde gaan en wel specifiek naar de nieuwe ondergrondse parkeergarage Vonk en Vlam die in aanbouw is. Een parkeergarage? Ja, maar wel eentje die landschappelijk is ingepast en onderdeel is van Stadswalzone."

Neem alvast een kijkje in Parkeergarage Sint Jan, 's-Hertogenbosch

12 januari 2015
Parkeergarage Sint Jan is momenteel het grootste bouwproject in 's-Hertogenbosch. Benieuwd naar de bouwplaats en de vorderingen? Klik op onderstaande link voor een filmpje van de garage in aanbouw!

MFA Het Nest op de shortlist van Arc14 Architectuuraward

De ARC14 Architectuurprijs promoot recent gerealiseerde projecten waarin gebruik en techniek op innovatieve wijze op elkaar zijn afgestemd. In aanmerking komen projecten die een buitengewone architectuur combineren met een hoge performance op het gebied van duurzaamheid. Gezocht wordt naar projecten die innovatief zijn op de terreinen van energie, materialen en techniek, die nieuwe normen zetten voor commercieel vastgoed, woningbouw en publieke voorzieningen of die stedelijke en / of ecologische problemen oplossen. 

De winnaar van de ARC14 Architectuur Award wordt op 27 november bekend gemaakt tijdens de ARC14 Award Show in Amsterdam. 
 

Transformatie Wijnhavenkwartier gestart

22 september, 2014
De herontwikkeling van de voormalige ministeries van Justitie en Binnenlandse zaken is in maart 2014 gestart. In het getransformeerde Wijnhavenkwartier zal Universiteit Leiden Campus Den Haag zich vestigen. Studio Leon Thier maakte het ontwerp van het interieur voor de Campus. Recent is er een bouwschutting om het gebouw geplaatst waarop afbeeldingen te zien zijn van het toekomstige Wijnhavenkwartier.
 

Studio Leon Thier sponsort Team Skits

3 juni 2014
De overeenkomst tussen een architectenbureau en een studentenwielrenclub?
Een goede koers, voortdurend alert op de omgeving en op andere renners, zonder teamspirit geen beker!
Diederik Thier rijdt fanatiek mee in Team Skits.

Definitief Ontwerp VMBO Herbert Vissers College gereed

2 mei 2014
Het Definitief Ontwerp voor het VMBO Herbert Visserscollege is gereed. Onze opdrachtgever is enthousiast over het resultaat. Onze combinatie architectenbureaus Studio Leon Thier en HET architectenbureau heeft het project getekend in een BIM model. Via een design&build aanbesteding zal het gebouw gerealiseerd gaan worden, waarbij de architecten een rol krijgen in de uitwerking.

“Dit schitterende gebouw geeft leerlingen het gevoel dat ze er toe doen.”
Marjolein van de Woestijne, directeur VMBO HVC

MFA Het Nest veelvuldig gepubliceerd

1 februari 2014
Op 9 november 2013 is de Multifunctionele accommodatie 'Het Nest' in Pijnacker Nootdorp geopend. Het project trok ruim aandacht van de pers. Geroemd werd het frisse karakter van de school in architectuur en klimaat.
Het Nest is een zeer duurzaam gebouw met een hoge GPR score.

Open Monumentendag

Bezoek de Politieacademie in Apeldoorn op Open Monumentendag!
 
Het gebouw uit 1935 ontworpen door architect Jan van Hardeveld kent een wervelende geschiedenis. Het werd gebouwd als klein seminarie, maar in 1942 namen de Duitsers het in gebruik als kazerne en rijschool. Het seminarie bleef tot oktober 1944 in handen van de Duitse bezetter en werd net op tijd teruggegeven: na het bombardement op het station van Apeldoorn diende het als noodhospitaal. Sinds 1975 leidt de Politieacademie er politiemensen op. 

Tussen 2002 en 2010 is het gebouw volledig gerenoveerd en werd een Atrium aan het gebouw toegevoegd! 

Kom een kijkje nemen op zondag 11 september tussen 11.00 en 17.00

Inspiratieboek: samen werken aan de leeromgeving van morgen

02 mei 2022
Het inspiratieboek "Samen werken aan de leeromgeving van morgen" bevat 90 projecten over de leer- en werkomgeving in het mbo, hbo en wo, die in de periode 2010-2025 zijn of worden gerealiseerd. Wij zijn trots dat wij met drie projecten in het boek staan, te weten 'Politieacademie in Apeldoorn', 'Academiegebouw Leiden' en 'Campus Den Haag, Universiteit Leiden. Het boek is via deze link te bestellen.

Bouw 'Frank is een Binck' in volle gang!

16 maart 2022
De bouw van 'Frank is een Binck is inmiddels in volle gang. De heiwerkzaamheden zijn afgerond, de kraanpoer is gestort en de torenkraan van 80 meter staat!

Parkeergarage St.-Jan genomineerd

02 juli 2021 
Het Bosch Architectuur Initiatief (BAI) organiseert elke 5 jaar het Beste Bossche Gebouw verkiezing, de parkeergarage St.-Jan  is genomineerd voor beste gebouw in Den Bosch van 2015-2020.
Vanaf oktober kan er gestemd worden op de nominaties en in november is de bekendmaking van de winaar.

Inspiratieboek: “Samen Werken aan de School van Morgen”

28 juli 2020
Onlangs verscheen het inspiratieboek: “Samen Werken aan de School van Morgen”. 
Het boek bevat meer dan 100 projecten binnen het primair, speciaal en voortgezet onderwijs die in de periode 2015 - 2020 zijn gerealiseerd. 
Wij zijn trots dat het ontwerp voor het Herbert Vissers College, in samenwerking met HET Architectenbureau, is opgenomen in dit prachtige inspiratieboek!

Samen werken aan de school van morgen

22 juni 2020
Op 23 juni wordt het inspiratieboek 2015-2020 'Samen werken aan de school van morgen' uitgereikt via een webinar.
Ook Studio Leon Thier is hierin te vinden met het ontwerp voor het Herbert Vissers College!
Een ontwerp in samenwerking met HET Architectenbureau.
 
Volg de webinar via deze link:

Woongebouw Spoorzone Gouda

13 februari 2020
Woningcorperatie Mozaïek gaat in samenwerking met de gemeente Gouda verschillende woningen realiseren in het project Spoorzone Gouda. Aan de Burgemeester Jamessingel is het plan om een woongebouw te realiseren met 154 sociale huurappartementen. Studio Leon Thier werkte aan de voorstudie en zal dit gebouw gaan ontwerpen!

Architectuurlokaal Waar begin je aan?! #4: Je eigen erfgoed

23 april 2019
Erfgoed vertelt het verhaal van een ver, of meer recent verleden. Wat kun je doen om erfgoed te behouden voor de toekomst? Moet al het erfgoed bewaard worden? Is het mogelijk om als particulier erfgoed voor te dragen voor behoud?
Op 23 april vertellen Leon Thier van Studio Leon Thier en Gerrit van Es van HVE Architecten over FIEB in Den Haag. FIEB staat voor Frank is een Binck en betreft het verhaal over inspanningen om het stalen paviljoen van de voormalige jeugdherberg Ockenburgh, ontworpen door architect Frank van Klingeren, te redden. Na sluiting van de jeugdherberg hebben zij weten te bereiken dat het paviljoen niet werd gesloopt maar opgeslagen, wachtend op nieuwe kansen voor herbouw. In de zoektocht naar een nieuwe locatie bleek Binckhorst in Den Haag de plek waar de kracht van het idee van Van Klingeren het best tot zijn recht komt. Gaat het Thier en Van Es lukken om samen met ontwikkelaar STEBRU het paviljoen te herbouwen? Hoe wordt daarbij omgegaan met het bijzondere gedachtegoed van de architect?

Leon Thier gastspreker op Building Education Bucharest International Forum

25 oktober 2018
De derde editie van het Building Education Bucharest International Forum wil mensen uit het onderwijs in contact te brengen met internationale professionals die zich bezig houden met  de kwaliteit van de onderwijsomgeving. Het congres is bedoeld voor  architecten, ontwerpers, onderwijsmanagers, leiders en investeerders in het onderwijs, leveranciers van oplossingen en technologieën. Naast bouwen voor onderwijs had het congres een parallelsessie over het bouwen voor gezondheidszorg.
 
In zijn lezing ging Leon Thier in op zijn visie dat nieuwe opvattingen over het onderwijs nieuwe architecturale structuren vereisen. Als architect van de nieuwe generatie heeft Leon Thier in de afgelopen 25 jaar deze ontwikkeling mede vormgegeven in veel educatieve gebouwen, van kleuterscholen en basisscholen tot middelbare scholen, scholen voor beroepsonderwijs en universiteitsgebouwen. Centraal Thema in zijn architectuur is “Ontwerpen voor Ontmoeting”; in elke ontwerpopgave zoekt hij naar de mogelijkheden om het programma zo te kneden dat als vanzelf mogelijkheden voor ontmoeting ontstaan. Een van de meest recente voorbeelden daarvan zijn de Campus Den Haag voor de Universiteit Leiden en het VMBO Herbert Visserscollege in Nieuw Vennep.
 
Leon Thier was als bestuurslid van de STARO ook initiator van het boek Traditie van Verandering, een overzichtsboek over de periode van vernieuwing van onderwijsgebouwen in Nederland.

Campus Den Haag in de Architect!

19 september 2017
In het septembernummer van de Architect staat een mooi artikel over het interieur van Campus Den Haag Universiteit Leiden!
Ontwerp: Studio Leon Thier mmv StudioLEFT

Artikel over het Augustinianum in Eindhovens Dagblad

25 Augustus 2017
Het Augustinianum is klaar! Rector Maarten de Veth vertelt met trots over het nieuwe schoolgebouw.
Ontwerp: Studio Leon Thier / Architecten|en|en

Campus Den Haag, locatie Wijnhaven officieel geopend

11 februari 2017
De nieuwe huisvesting voor de Campus Den Haag van de Universiteit Leiden is op 10 februari 2017 officieel geopend.
Tijdens de feestelijke bijeenkomst werden er korte presentaties gegeven door de verschillende faculteiten en gaf Leon Thier een presentatie over het ontwerp. Journalist en radiopresentator Lucella Carasso interviewde drie belangrijke spelers bij de totstandkoming van Wijnhaven: Ingrid van Engelshoven, wethouder Kenniseconomie, Internationaal, Jeugd en Onderwijs Den Haag, Jouke de Vries, oud-decaan van de Campus Den Haag, en rector magnificus, Carel Stolker.

Leuke reactie van Wethouder Ingrid van Engelshoven in de Den Haag Centraal

12 januari 2017

Artikel Den Haag Centraal 'Nieuwbouw in het hart van de stad'

8 september 2016
Mooi artikel over Campus Den Haag in de extra bijlage 'Haagse Campus' van Den Haag Centraal!

Geschreven door: Casper Postmaa

Zuiderpark - Stadswalzone in Architectuur Jaarboek!

april 2016
Dertig spraakmakende projecten in Nederland zijn geselecteerd voor het Jaarboek Architectuur. Het Architectuur Jaarboek bevat de opmerkelijkste projecten die in het voorbije jaar zijn opgeleverd en beschrijft de belangrijkste ontwikkelingen en trends die de productie en vormgeving van de Nederlandse architectuur beïnvloeden. 

Project Zuiderpark Stadswalzone en Parkeergarage St.-Jan genomineerd voor Falco Award Beste Openbare Ruimte 2015!

9 november 2015

Leon Thier alias Professor Ockenburg

Naar aanleiding van het pas geopende pop up restaurant 'Brasserie Ock' in Villa Ockenburgh werd horecaondernemer Jolanthe van den Berghe geïnterviewd door Den Haag Centraal. Hierin noemt zij Leon Thier, alias Professor Ockenburgh, als favoriete Haagse ondernemer!

Opening Open Monumentendag in Casinotuin

Op zaterdag 12 september werd de Open Monumentendag in 's-Hertogenbosch bij de gerestaureerde vestingmuur in de Casinotuin geopend door wethouder Huib van Olden.

Ontwerp Plan B Buitenplaats Ockenburgh

In 2016 staat de start van de restauratie van Villa Ockenburgh op de planning. Benieuwd naar hoe Buitenplaats Ockenburgh er uit kan komen te zien? Bekijk het filmpje.

Goed nieuws voor Buitenplaats Ockenburgh

Het monumentale landhuis Ockenburgh wordt opgeknapt. Op 17 juni sloten de gemeente Den Haag en de Stichting tot behoud van de historische buitenplaats Ockenburgh hiertoe een intentieovereenkomst. 

Lees het volledige persbericht op Erfgoedstem.nl

Neem een kijkje op de bouw!

Op zaterdag 13 juni wordt de Dag van de Bouw georganiseerd. Op diverse plekken in Nederland kunt u een kijkje nemen op bouwplaatsen. U vindt ons bij het project Wijnhaven in Den Haag. In dit gebouw zal Campus Den Haag, Universiteit Leiden, zich in 2016 vestigen. U kunt het gebouw bezoeken en wij geven u graag een virtuele tour! U vindt ons in de stand van Universiteit Leiden.

Start bouw supermarkt en woningen Badhuisstraat Scheveningen

15 december 2014
Op woensdag 10 december gaf Wethouder Boudewijn Revis het officiële startsein voor de bouw van de Hoogvliet supermarkt met appartementen en parkeergarage aan de Badhuisstraat in Scheveningen.

Boven de supermarkt komen in vijf lagen appartementen met gemeenschappelijke ruimten en werkplekken voor Stichting Limor.
Onder het gebouw komen in twee kelderlagen totaal 90 parkeerplekken.

De komende maanden wordt gewerkt aan het maken van de bouwput, daarna volgen de funderingswerkzaamheden. Naar verwachting zal het gebouw in 2016 worden opgeleverd!
 

'Plan B' Buitenplaats Ockenburgh in De Telegraaf

26 september 2014
Ook in De Telegraaf verscheen een artikel over Plan B, Buitenplaats Ockenburgh.
De Stichting Buitenplaats Ockenburgh i.o., waar Studio Leon Thier deel van uitmaakt, hoopt het vervallen Landgoed nieuw leven te kunnen inblazen.

Artikel: De Telegraaf, Germa Graveland

Parkeergarage Vonk&Vlam krijgt steeds meer vorm

22 augustus 2014
Er wordt hard gewerkt aan parkeergarage Vonk & Vlam in de historische vestingwerken van Den Bosch. De bouw vordert snel nu de prefab elementen de bouwplaats worden ingehesen en op hun plaats worden gelegd. 
fotograaf: Roy Slond

Definitief Ontwerp Augustinianum van start

5 mei 2014
Samen met architecten en|en uit Eindhoven maakten we vorig jaar een voorlopig ontwerp 'VO+ +' voor de nieuwbouw van het Augustinianum in Eindhoven voor de Stichting Carmel College. Het idee van de opdrachtgever was om dit werk aan te besteden als Design&Build aanbesteding op basis van dit 'VO++'. Inmiddels is de opdrachtgever zo enthousiast geworden over ons ontwerp dat men toch meer zekerheid wil over de architectonische kwaliteit van het gebouw. Om dat te bereiken heeft men ons gevraagd om het voorlopig ontwerp uit te werken tot een definitief ontwerp plus-plus 'DO++'. Na de zomer zal de aanbesteding starten.

Lezing Leon Thier in BAI over ontwerp Vonk en Vlam

14 april 2014
Samen met Arcadis bouwinfra, MTD landschapsarchitecten en van Roosmalen van Gessel maakte SLT het ontwerp voor de zuidelijke stadsrand van ’s-Hertogenbosch. Studio Leon Thier/Arcadis ontwierpen de spectaculaire garage voor ca 1100 auto’s, een loopbrug en een Parkbrug. Leon Thier vertelt in het BAI over dit ontwerp.

DO Campus Den Haag gereed

19 december 2013
Campus Den Haag van de Universiteit Leiden (opgericht in 1998), is een snel groeiende faculteit, met opleidingen gericht op bestuur en juridische zaken in de internationale wereld van vrede en recht.
Amper drie maanden na de gewonnen selectie is het Definitief Ontwerp gepresenteerd aan de Faculteit. Beeldmerk is een grote Tribunetrap en een fris interieur met een afwisselend studielandschap. De studio werkt nu verder aan het restaurant en café en het ‘Living lab’, een moderne manier van onderwijsuitwisseling. 

Feestelijke bouwstart 'Frank is een Binck'!

16 mei 2022
Vandaag was de feestelijke bouwstart van 'Frank is een Binck'. De bouwstart werd geopend met toespraken van wethouder Anne Mulder, Stebru, Vesteda en Leon Thier namens Studio Leon Thier en HVE architecten. Daarna volgde de feestelijke handeling met het symbolisch plaatsen van de eerste kolom voor het Van Klingeren Paviljoen en werd er geproost. Aansluitend was er gelegenheid voor een hapje en drankje. De bouw van het project is verder al in volle gang; van de nieuwbouw zijn de constructieve wanden geplaatst op de begane grond. De voortgang van het project is te volgen met een livestream.

Volop bouwactiviteiten in de Binckhaven

14 april 2022
In de nieuwsbrief van de Binckhorst staat een artikel over de bouwactiviteiten in de Binckhaven. In dit gebied wordt momenteel aan drie projecten gebouwd, te weten 'Frank is een Binck', 'Nova' (Maanplein) en 'Elara' (Maanplein).

Bouw Singelgrachtgarage-Marnix vordert gestaag!

24 februari 2022 
In de parkeergarage is straks ruimte voor 800 parkeerplaatsen. Ongeveer 80 procent van deze parkeergarage is bedoeld voor auto’s van bewoners en in de buurt gevestigde ondernemers. De bovengrondse parkeerplaatsen worden verplaatst naar de ondergrondse garage. Daardoor ontstaat er extra ruimte voor groenvoorzieningen, voetgangers, spelende kinderen en fietsers. De spectaculaire bouwwerkzaamheden van de garage zijn te volgen met een livestream. 

Transformatie voormalige drukkerij Fruitweg van start

14 december 2020
Op 13 november ondertekenden de Gemeente Den Haag en VORM de overeenkomst waarmee het startsein is gegeven voor VORM Transformatie en Renovatie om het gebouw aan de Fruitweg 17 in Den Haag te transformeren. Deze voormalige drukkerij van circa 11.500 m2 in de kenmerkende stijl van de jaren ’50, wordt her ontwikkeld naar een duurzaam en toekomstgericht kantoorpand, met behoud van de authentieke details. Naar verwachting wordt het gebouw in de zomer van 2021 in gebruik genomen door de Gemeente Den Haag.

Definitief ontwerp Fruitweg 17

16 juli 2020
Studio Leon Thier en Wessel van Geffen Architecten presenteren het definitief ontwerp voor herontwikkeling van Fruitweg 17 aan de Gemeente Den Haag. Het karakteristieke gebouw uit 1955 zal worden omgetoverd tot een modern, duurzaam en toekomstbestendig gebouw waarin diverse dienstverleningen en werkplekken voor de Gemeente Den Haag worden gehuisvest!

Leon Thier in documentaireserie Binckhorst

8 april 2020
Voor de documentaireserie Binckhorst van Wilma Marijnissen en Marsel Loermans is Leon Thier geïnterviewd over de ontwikkelingen van dit Haagse industrie- en bedrijventerrein.

Bekijk de film hier!

Brief aan de nieuwe Stadsstedenbouwmeester

12 januari 2020
Onlangs vertrok het hoofd Planologie en Stedenbouw van de gemeente Den Haag, Erik Pasveer. Een groep van zeven vooraanstaande Haagse architecten en een kunstenaar schreef onder redactie van Leon Thier een brief aan zijn toekomstige opvolger.
 

Leon Thier neemt deel aan expertmeeting gebiedsagenda Laakhaven

10 januari 2019
Een integrale visie op verdichting van het gebied rond Den Haag Hollands Spoor en Laakhavens is zeer gewenst. De nieuwe gebiedsagenda mist echter de nodige kracht. Er wordt ondanks grote ambities nauwelijks verder gekeken dan de optelling van lopende projecten. De begeleidende brief is net een suikerspin van breedsprakigheid, vaagheid en algemeenheden. Tijdens het STAD consult op 10 januari 2019 bespraken experts waaronder Leon Thier op verzoek van Platform STAD de
gebiedsagenda station Hollands Spoor / Laakhavens die wethouder Revis eerder die week presenteerde. Een uitgebreid verslag van de expertmeeting is te vinden op de website van Platform Stad.
Zie ook: Stadszaken
(foto Maurits van Hout)

Augustinianum als voorbeeldproject Centrum voor Gezonde Scholen!

27 juni 2018
Op woensdag 27 juni zal de bijeenkomst van Gezonde Scholen plaatsvinden in het Augustinianum!
Leon Thier en Frans Benjamins (architecten|en|en) zullen het ontwerp toelichten.
Er zijn diverse sprekers, Mariëlle Aarts van TU/e zal vertellen over de invloed van daglicht in schoolgebouwen.
 

Feestelijke opening VMBO Herbert Vissers College!

15 september 2017
Het VMBO schoolgebouw werd door wethouder Nederstigt en leerlingen van het HVC feestelijk geopend! Het ontwerp voor de nieuwe school maakten wij samen met HET architectenbureau. Leerlingen, docenten en het schoolbestuur zijn erg blij met hun nieuwe gebouw!

Project Badhuisstraat opgeleverd!

24 juli 2017
Vorige week werd het complex in Scheveningen met supermarkt, woningen en parkeergarage opgeleverd!

Hoogste punt Augustinianum

7 februari 2017
Al 7 maanden na de start van de bouw werd op 6 februari het hoogste punt van de nieuwbouw van het Augustinianum bereikt!
Het Eindhovens Dagblad schreef een leuk artikel.

Hoogste punt Badhuisstraat

16 november 2016
Het hoogste punt van de nieuwbouw aan de Badhuisstraat in Scheveningen is bereikt! Wethouder Boudewijn Revis van de gemeente Den Haag hees de vlag op het bouwwerk waarin een Hoogvliet supermarkt komt van 1.700 m2 met 66 appartementen en een tweelaagse parkeergarage.

Start bouw Agustinianum

1 juli 2016
Vrijdag 1 juli werd het officiële startsein gegeven voor de bouw van het Augustinianum!

VMBO Herbert Vissers College opgeleverd!

april 2016
De groene smaragd in Nieuw-Vennep flonkert!
Op 4 april werd het gebouw opgeleverd, in het nieuwe schooljaar zullen de leerlingen hun nieuwe school betrekken. Het ontwerp maakten wij samen met HET architectenbureau.

foto: Peter de Ruig

Parkeergarage St.-Jan genomineerd voor de Schreudersprijs!

28 oktober 2015
Elk jaar reikt Stichting A.M. Schreuders een prijs uit voor een bijzondere prestatie op het gebied van ondergronds bouwen. Het winnenede project wordt op 10 december bekend gemaakt.

Grote vorderingen bouw VMBO Herbert Vissers College

De nieuwbouw van het VMBO Herbert Vissers College is al ver gevorderd. Alle verdiepingen zijn geplaatst en binnenkort wordt er gestart met de afwerking van de bijzondere gevel!

Officiële opening Zuiderpark / Stadswalzone 's-Hertogenbosch

Op vrijdag 11 september werd het project Zuiderpark / Stadswalzone in 's-Hertogenbosch met een spectaculaire licht- en dansvoorstelling offcieel geopend door wethouder Hoskam. 

De renovatie van de vestingwerken (ontwerp van roosmalen van gessel e.p.), heraanleg van de Casinotuin (ontwerp MTD Landschapsarchitecten) en Parkeergarage St.-Jan (ontwerp Studio Leon Thier) maken alle onderdeel uit van dit project.
Studio Leon Thier was namens de Gemeente ook Supervisor.

Parkeergarage St.-Jan op Instagram

Bijzondere foto's van Parkeergarage St.-Jan worden veelvuldig gedeeld op Instagram!

Ook de buurtbewoners vinden Parkeergarage Sint Jan prachtig

17 juni 2015
In een artikel dat op 17 juni in het Brabants Dagblad verscheen verteld Ingeborg Fick, lid van de begeleidingsgroep: "Natuurlijk was er overlast. maar er is heel goed naar ons geluisterd waardoor overlast werd beperkt. We kregen laatst een rondleiding in de garage. Het is prachtig." 

Gemeente Den Haag geeft Plan B voor Ockenburgh een serieuze kans!

28 oktober 2014
De tender die Gemeente Den Haag uitschreef voor Landgoed Ockenburgh heeft niet geleid tot een winnend plan. Wethouder Joris Wijsmuller gaat met initiatiefnemers van Plan B in gesprek om de haaldbaarheid van het plan te onderzoeken. Wij zijn zeer verheugd met deze uitslag!
 

'Plan B' Buitenplaats Ockenburgh in Den Haag Centraal

26 september 2014
In Den Haag Centraal verscheen gisteren een artikel over 'Plan B Buitenplaats Ockenburgh'. Een initiatief waar Studio Leon Thier nauw bij betrokken is, en het ontwerp voor het landhuis maakte.

Artikel: Den Haag Centraal, Marc Konijn

Studio Leon Thier presenteert boek

18 juni 2014
De Haagse architect Leon Thier presenteerde dinsdagmiddag zijn boek ‘Studio Leon Thier 2007-2014, de tijd vliegt,’ met een overzicht van de projecten uit de afgelopen zeven jaar. Dit feestelijke moment werd gevierd in de, samen met No Label ontworpen, multifunctionele accommodatie Het Nest in Pijnacker. In de openingsspeech, bedankte Leon Thier alle opdrachtgevers van de Studio voor het gestelde vertrouwen in de afgelopen zeven jaar. Symbool voor deze opdrachtgevers stond Pim Breebaart, voormalig voorzitter van het college van bestuur van de Haagse Hogeschool, hij ontving uit handen van Leon Thier het eerste exemplaar van het boek. In zijn dankwoord roemde Pim Breebaart de mooie architectuur die mensen verbindt en ontmoetingen stimuleert.
 
Het boek bevat 38 projecten van verschillend formaat, van parkeergarage tot zorgcomplex, van villa tot middelbare school. Bekende voorbeelden van projecten zijn de Politieacademie in Apeldoorn, Parkeergarage Vonk en Vlam in Den Bosch en het woongebouw voor studenten van de Erasmus Universiteit in Rotterdam.
 
Nieuwsgierig?
Bestel het boek via onderstaande link:

Contract Augustinianum getekend

21 maart 2014
Vrijdag 21 maart is de overeenkomst getekend die de start vormt voor de realisatie van de nieuwbouw van het Augustinianum in Eindhoven. Voor het Eindhovens Dagblad reden genoeg om een uitgebreid artikel te wijden aan deze ontwikkelingen. 

Parkbrug Vonk en Vlam ’s-Hertogenbosch opgeleverd

15 maart 2014
Er wordt hard gewerkt aan de Zuidelijke stadsrand van ’s-Hertogenbosch. De Parkbrug is als eerste onderdeel van het project gereed. Hij overspant de verdiept aan te leggen Casinotuin, zodat voetgangers in de toekomst ongehinderd door verkeer onder de stadsring door kunnen lopen.

Vernieuwend duurzaam ontworpen MFA 'Het Nest' in Pijnacker geopend

9 november 2013
Op 9 november 2013 is de multifunctionele accommodatie 'Het Nest' in Pijnacker officieel in gebruik genomen. Studio Leon Thier tekende samen met architect No Label voor het ontwerp van het gebouw: een parkpaviljoen dat drie scholen huisvest, kinderopvang en een sportvereniging. Efficiënt: de grote sporthal en de buitenvelden bijvoorbeeld worden zowel voor de gymlessen gebruikt als voor de handbaltrainingen.